Entre

Små teaterspots med Philips Hue pærer

Jeg havde brug for noget direkte belysning i entreen.

Tre indbygninsspots – selvfølgelig med Philips Hue pærer – fra Nordlux giver det indirekte lys, der “spredes” rundt i rummet. Men jeg kunne godt tænke mig noget mere direkte lys på tre lokationer. Lige ved indgangen, mod et lille (planlagt) galleri, og henover et spejl.

Så jeg fandt 3 små, billige teaterspots med plads til GU10 pærer fra Philips Hue.

Direkte lys fra spots giver visuelle fikspunkter

Pærerne fra Philips Hue kan justeres i forskellige farver, der kan give en rigtig “party-belysning”. Men den del bruger jeg egentligt ikke så meget. Jeg kan dog godt lide, at man kan blande mere orange eller blå toner ind i lyset, alt efter om man vil have et mere varmt og trygt eller koldt og hårdt look i entreen.

Teater-spots er egentligt designet til at give en meget direkte, hård belysning på et lille, afgrænset område via de små vinger. Det giver såkaldte “visuelle fikspunkter”, der sørger for at drage gæsters opmærksomhed hen på ting, man gerne vil have de lægger mærke til.

Her er de sat op i indgangspartiet, hen imod et (kommende) billedgalleri, og på et højt spejl.

Men teaterspots giver alt, alt for meget “opmærksomhed” i en lille entre et lille hjem.

Man kan så købe forskellige former for transparante “filtre”, man kan sætte foran pæren, der enten giver den rette spredning / difuse belysning, eller et hint af kulør.

De koster så temmeligt mange penge, og kuløren kan jeg jo i give via Hue.

Filtre for at sprede lyset lidt

I stedet for tog jeg så bare en gammel plastlomme, skar et par lag ud af den, og lagde ind som “filtre”.

Det hjalp virkeligt i at sprede lyset lidt, så det ikke virker så hårdt og direkte. Dette bør man dog kun overveje med LED spots, da rigtige, gammeldags spots godt kan udvikle en hel del varme og derved smelte plastiklommerne. Hvilket både giver et forfærdeligt svineri, men også er decideret brandfarligt. Det er der dog ikke rigtigt nogen risiko ved med LED spots, da de ikke udvikler så meget varme.

Hvilket minder mig om: Jeg må hellere få købt og monteret nogle (smarthome) røgalarmer snart…