Huset

Et Smarthome kræver smarte termostater

Et af mine mål med at købe hus er, at få muligheden for at tage mit Smarthome til næste level.

Derfor har jeg nu udskiftet de gamle, blandede radiatortermostater med nogle smarte nogle fra Tado!

Og jeg skal blankt indrømme, det her, det er smart!

Det umiddelbart smarte ved smarte termostater

Du kender det nok. Når sommeren går på held, og vejret slår over i efterår, så render man huset rundt for at finde det rette niveau på ens radiator-termostater.

Men det er slut nu.

Med smarte termostater, så sætter man bare den ønskede rum-temperatur, så sørger de selv for at tænde og slukke og justere op og ned for temperaturen.

Vil man have lidt ekstra varme på stuen en hyggelig lørdag aften, så er systemet selvfølgelig koblet sammen med Google Home. Det vil sige, at jeg kan ligge på sofaen med et tæppe om føderne, og sige: “Hey Google, set the Living Room temperature to 23C”. Og den gør det!

Det er ikke det eneste smarte ved smarte termostater

  • Der er Open Window detection. Falder temperaturen pludseligt ved en af radiatorerne, så gætter de på at man har åbnet et vindue. Og termostaten går så i “pause” i 15 minutter, så man ikke fyrer for gråspurvene.
  • Der er Night Setting. Hvilket vil sige, at man kan sætte hele huset til at være 21C i dagtimerne, men kun 19C om natten.
  • Home & Away mode. Den medfølgende app på ens telefon, ved hvornår man er hjemme og hvornår man er væk. Så når man tager hjemmefra om morgenen, så sørger den for huset kun bliver holdt “varmt” på f.eks. 16C. Og når app’en så “mærker”, at man er på vej hjem, så starter den alle radiatorer igen, så man kommer hjem til et dejligt 21C grader varmt hus.

Det er simpelthen genialt.

Et Must Have i alle moderne Smarthomes, må jeg ærligt indrømme.

Og så er termostaterne fra Tado dejligt diskrete og ikke ligefrem grimme at kigge på. De kører på batterier, som varer 1-2 år, alt efter brug. Du får både notifikationer i app’en og per mail, hvis en given termostat er ved at løbe tør for strøm.